вторник, 27 юли 2010 г.

МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА ЖУРНАЛИСТИ ПО ПРОЕКТ „ПРИСТРАСТЕНИ КЪМ ЖИВОТА – ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ И РЕДУЦИРАНЕ НА РИСКОВЕТЕ ОТ УПОТРЕБАТА А АМФЕТАМИНИ”

Международният конкурс за журналисти е инициатива по проект: „Пристрастени към живота - информационна кампания за превенция и редуциране на рисковете от употребата на амфетамини”, финансиран от Генералната дирекция на ЕК „Правосъдие, свобода и сигурност”.
Конкурсът е за журналисти от България, Франция, Унгария и Македония, проявяващи интерес към теми, свързани със социалните и здравните аспекти на употребата на наркотични вещества. За всяка от страните е предвидена награда в размер от 1000 евро за най-добър журналистически материал по темата.
Кой може да участва? - Могат да участват журналисти от пресата, телевизии, радия и електронните медии в България, Франция, Унгария и Македония.
Как да изпратите материал за конкурса? - Медия експерти от четирите участващи организации ще номинират статии чрез медия мониторинг, който стартира на 1-ви март и ще приключи на 30-ти септември. Освен това, можете да изпращате статиите си на представителя на журито от Вашата страна на следния е-mail: Огнян Златев; email: ozlatev@mediacenterbg.org
В края на септември 2010 година, жури от всяка страна ще избере най-добрите 5 журналистически материала. Следващата стъпка от конкурса ще бъде оценката им от международно жури.
Какъв вид материали ще бъдат приети за участие в конкурса? - Всички материали (в преса, интернет, радия, телевизии), които отразяват здравните и социални аспекти на употребата на наркотици.
Каква ще бъде наградата? - Четири награди всяка от 1000 евро, както и сертификат (по една за всяка страна) ще бъдат раздадени на международно събитие. Награждаването, номинираните и победителите от конкурса ще бъдат широко огласени.
Краен срок: 30 септември 2010 г.
Източник: Информационен портал за неправителствените организации в България
За повече информация: Addicted to life

Няма коментари:

Публикуване на коментар