понеделник, 5 юли 2010 г.

Конкурс „Музика срещу бедността“: младите европейци надигат глас в подкрепа на борбата срещу бедността в света!

Европейската комисия стартира европейски музикален конкурс, като приканва младите европейци на възраст между 15 и 25 години да участват с песен, която изразява подкрепа за борбата срещу бедността в света.
Всеки участник трябва да създаде оригинална песен, в която се засягат общите проблеми на развитието и най-вече осемте Цели на хилядолетието за развитие. Победителите, които ще бъдат избрани с гласуване онлайн и жури от професионални музиканти, ще могат да направят професионален студиен запис на своята песен и ще имат възможност за изява по време на Европейските дни на развитието през декември 2010 г. в Брюксел. Музикалният конкурс е част от кампанията „Аз се боря с бедността“, чиято цел е да се повиши осведомеността сред подрастващите относно дейността на ЕС в областта на сътрудничеството за развитие.

Посредством различни социални уебсайтове и музикални фестивали младежите от държавите-членки на ЕС на възраст между 15 и 25 години се приканват да представят в Интернет до 30 септември песен, свързана с борбата с бедността. Участниците ще изразят също така и подкрепата си за една от осемте Цели на хилядолетието за развитие: премахване на крайната бедност и глада,постигане на всеобщо начално образование,утвърждаване на равенството между половете,намаляване на детската смъртност, подобряване на здравето на майките, борба с ХИВ/СПИН, малария и други болести, осигуряване на екологична устойчивост и създаване на глобално партньорство за развитие. Гласуването ще се проведе онлайн и ще продължи до 31 октомври 2010 г. Ще бъдат излъчени двама победители, чиито имена ще бъдат оповестени през ноември: единият ще бъде избран чрез гласуването онлайн, а другият — от професионално жури. Наградата ще бъде професионален студиен запис на песните и възможност за изява по време на Европейските дни на развитието, които ще се проведат през декември 2010 г. в Брюксел.

Допълнителна информация
Интернет-страница на конкурса „Музика срещу бедността“

Източник:
Представителство на ЕК в България

Няма коментари:

Публикуване на коментар