четвъртък, 20 май 2010 г.

Награда за журналистика на ЕС 2010 — Заедно срещу дискриминацията!

Краен срок: 17 септември 2010 г.
Вече седма година с Наградата за журналистика на ЕС са отличавани журналисти от интернет или печатните медии в ЕС, които с работата си допринасят за по-доброто разбиране на стойността и предимствата на многообразието и борбата срещу дискриминацията в Европа.
В конкурса могат да участват журналисти, които пишат по въпросите на дискриминацията на основата на расов или етнически произход, религия или вяра, възраст, увреждане и сексуална ориентация. Всички материали трябва да са били публикувани в печатно или онлайн медийно издание, главната редакция на което се намира в една от 27-те държави, членки на ЕС.
В конкурса могат да участват журналисти от печатни и интернет издания от 27-те държави, членки на ЕС. Материалите трябва да са публикувани в печатни или интернет медии в периода от 1 септември 2009 г. до 17 септември 2010 г.
Главната редакция на медийното издание, в което е направена публикацията, трябва да се намира в една от 27-те държави, членки на ЕС.
Изпратените статии трябва да са на един от 23-те официални езика на ЕС и да са с обем най-малко 3800 знака (включително интервалите). Препоръчително е статиите да не надвишават 50 000 знака (включително интервалите).
Повече информация тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар