четвъртък, 20 май 2010 г.

Журналистическа награда на Европейската година 2010: Борба с бедността и социалното изключване

Краен срок: 31 август 2010 г.
Европейската комисия учредява журналистическа награда на Европейската година (ЕГ) 2010 с цел да подкрепя и отличава журналисти, които чрез работата си допринасят за повишаване на осведомеността и по-широкото разбиране на проблемите на бедността и социалното изключване.
Конкурсът е открит за журналисти от печатни и аудиовизуални медии, които имат публикувани статии или излъчени новинарски репортажи, отразяващи проблемите на бедността и социалното изключване в Европейския съюз. Статиите или новинарските репортажи трябва да са публикувани/излъчени в периода между 1 октомври 2009 г. и 31 август 2010 г. в медия в една от 27-те държави–членки на ЕС, в Исландия или Норвегия.
Всеки кандидат може да изпрати най-много три статии или видео-репортажа.
Кандидатстващите творби трябва да съдържат най-малко 700 думи. Препоръчва се статиите да не надхвърлят 3,000 думи.
Аудиовизуалните творби трябва да са не по-къси от 1:30 мин. и не по-дълги от 3:00 мин. Приемат се и съкратени варианти на по-дълги репортажи, ако отговарят на изискването за дължина между 1:30 и 3:00 минути. Те трябва да се изпратят в MPEG4 формат (.mov PAL dv25)
Писмените конкурсни творби трябва да се изпратят на един от 23-те официални езика на ЕС, исландски или норвежки (или да се преведат на един от тези езици).
Към аудиовизуалните творби трябва да се добави резюме (не по-дълго от една страница), обобщаващо репортажа на един от 23-те официални езика на ЕС, исландски или норвежки.
Ще се приемат и колективни творби, създадени от не повече от петима автори, ако всеки от основните им автори (например изследователи, журналисти, редактори) даде изрично съгласие и всички са изброени във формуляра за кандидатстване.
Попълнете формуляра за кандидатстване в интернет и качете своята творба.
Повече информация тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар