понеделник, 12 септември 2011 г.

Набиране и обучение на младежи-доброволци за провеждане срещи-дискусии с техни връстници по темата за равнопоставеността, ненасилието и толерантността


Сдружение ГЛОУ – Велико Търново набира младежи-доброволци за включване в дейностите по проект „Ловци на митове: РАВНОПОСТАВЕНОСТ”.
Дейностите ще се реализират в периода октомври-ноември 2011 година. Доброволци могат да бъдат младежи от гимназиалния курс на обучение, които учат във Велико Търново. Те ще преминат през обучение и подготовка да работят със свои връстници по темата за равнопоставеността, ненасилието и толерантността. Разпределени в екипи, доброволците ще проведат срещи-дискусии с младежи по темата за равноспоставеността, ненасилието и толерантността. Част от доброволците ще вземат участие в Европейския тур, посветен на 2011 – Европейска година на доброволчеството, който ще се проведе в края на месец ноември в София. Всички включили се доброволци ще получат сертификат, който ще удостоверява преминатото от тях обучение, като и работата им като доброволци.
Желаещите да се включат младежи да се обадят на 062/605060 или да пишат на glow.bg@gmail.com до 25 септември 2011 година
 
ОБЯВА ЗА НАБИРАНЕ НА ДОБРОВОЛЦИ
Описание на позицията:
Младежи-доброволци, които да работят със свои връстници по темите за равноспоставеността, ненасилието и толерантността. Доброволците ще преминат през обучение и ще имат възможност да се реализират като младежки лидери.
Какво търсим?
Ако си ученик в девети, десети, единадесети или дванадесети клас във Велико Търново ...
Ако имаш активна позиция по младежките теми и проблеми, която желаеш да споделиш ...
Ако се интересуваш от обучение и работа с твои връстници по теми, свързани с равнопостаевеност, ненасилие и толерантност ...
Ако обичаш предизвикателствата и искаш да научиш нещо ново ...
Ако желаеш да отделиш няколко часа седмично, за да си доброволец ...
Ако искаш да намериш нови приятели ...
... стани част от Младежки клуб по равнопоставеност – Велико Търново и се включи в дейностите по проект „Ловци на митове: РАВНОПОСТАВЕНОСТ”.

Какво предлагаме?
Да станеш част от мотивиран екип от доброволци, които работят с младежи;
Обучения по темите Комуникация и работа в екип; Лидерство; Говорене пред публика; Равенство и толерантност;
Да работиш в екип за провеждането на среща-дискусия в избрано от теб училище по темата за равноспоставеността, ненасилието и толерантността;
Да участваш в Европейския тур, посветен на 2011 – Европейска година на доброволчеството;
Да участваш в подготовката, издаването и разпространението на електронен бюлетин за дейностите на клуба;
Да получиш сертификат, който да удостовери преминатото обучение и работата ти като доброволец;
Да получиш пълна подкрепа за твоите идеи от екипа!
Ако желаете да станете доброволци, пишете ни на glow.bg@gmail.com до 25 септември 2011 година.

Описание на проекта „Ловци на митове: РАВНОПОСТАВЕНОСТ”:

Проектът „Ловци на митове: РАВНОПОСТАВЕНОСТ” се реализира от Сдружение ГЛОУ по „Младежката програма 2009 – 2013” на Български фонд за жените.

Целта на проекта е осмисляне на нагласите у младите хора за нетолерантно отношение помежду им, основано на пол и повишавене на тяхната чувствителност по въпросите на ненасилието и агресията. Планираните дейности в рамките на проекта включват набиране на младежи-доброволци, които ще проведат четири срещи-дискусии по темата за равнопоставеността и толерантността със свои връстници; конкурс за есе или разказ „Разкажи ми твоята приказка за толерантност; участие на част от доброволците в Европейския тур, посветена на 2011 – Европейска година на доброволчеството, където да представят добри практики при работата на младежи по темата за равнопоставеността и толерантността.

Целта на „Младежка Програма 2009-2013” на Български фонд за жените е да насърчи активната гражданска позиция и участието на младите хора в превенцията и борбата с дискриминацията, както и да утвърди принципа на равни възможности.

С финансовата и методическа подкрепа на БФЖ бяха сформирани „Младежки клубове по равнопоставеност” в 16 града в България. В процеса на изграждане, функциониране и укрепване на клубовете момичетата и момчетата ще бъдат окуражени да изразяват свободно своите виждания, мисли и нужди и така да станат видими в общността. Чрез участието си в клубовете младите хора ще имат възможност да оценят значението на толерантността и взаимното уважение като предпоставка за тяхната успешна бъдеща реализация.




Няма коментари:

Публикуване на коментар